Att träna utomhus

Uteträning med naturen som redskap

Träning är viktigt för kropp och själ, det vet de flesta av oss redan om. Det kan vara svårt att hitta motivationen till att träna, och minst lika svårt att hitta en träningsform som passar just dig bra. Att variera sin träning är dock alltid bra, både vad gäller olika träningsformer och intensiteten på träningen i fråga. Du kan också anpassa din träning efter årstiderna och alltså träna inomhus under vinterhalvåret och mer utomhus under våren och sommaren. Att träna utomhus uppskattas av många, men hur kan man gå tillväga för att göra det?

Yoga i vacker miljö

Att vara ute i naturen är något som många uppskattar, men det kan också innebära vissa risker under våren och sommaren. Skaffa en vaccination tbe så slipper du oroa dig i onödan, och kan träna på hur mycket som helst utomhus. Se naturen som ditt gym, där finns massa saker du kan ta till som redskap. En gräsmatta fungerar lika bra som vilken träningsmatta som helst, och trädens grenar kan du göra armhävningar med hjälp av. Stenar och klippor kan du göra hopp upp på och är du i närheten av vatten kan du ge dig ut på en simtur. Det är bara fantasin som sätter gränser för dig vad gäller träning med naturen som redskap.

Löpning är kanske mest populärt att träna i naturen. Genom att springa i skog får du ett ojämnt underlag, vilket nästan kan fungera som intervaller. Satsa på en runda med både uppförs- och nedförsbackar om du vill köra mer på intervallspåret, eller en rakare sträcka om du hellre joggar i lite lugnare takt och i ett jämnt tempo. Kom bara ihåg att investera i ett par bra löparskor så du inte skadar dina fötter och smalben, vilket annars kan vara ganska lätt hänt om du springer såväl mycket som utomhus.

Man som tränar utomhus

Känner du att du behöver vara utomhus mer? de flesta önskar att de kunde tillbringa mer tid i naturen, men känner att jobb, träning och matlagning med mera tar upp för mycket tid. Genom att kombinera träningen med att vara utomhus slår du två flugor i en smäll. Att vistas utomhus är dessutom bra för psyket och själen, vilket givetvis kan räknas som ett stort plus.