Bra träningsövningar du kan göra med din partner

Att träna tar tid. Ibland kan det vara svårt att hinna med träningen när man också har ett jobb, ett hem och sociala relationer att sköta. Upplever man att det är svårt att hinna med finns det sätt att slå två flugor i en smäll. Ett sådant sätt är att träna tillsammans med sin partner. Då får man umgås samtidigt som båda motionerar och blir starkare. Det är dessutom vida känt att man ofta tränar bättre när man tränar tillsammans med någon annan, så att inte träna med sin partner kan dessutom göra att träningen får mindre effekt. Det finns flera olika typer av träning man kan göra tillsammans oavsett om man är ute efter att svettas och höja pulsen eller om man vill göra riktigt tuffa styrkepass.

Såhär kan du träna med din partner

Det finns många olika övningar man kan göra med sin partner. Behöver man inspiration kan man alltid titta på roliga parövningar i TV. De erbjuder både skratt och ett ordentligt pass för kroppen. Det finns övningar man enkelt kan göra hemma utan att behöva ta sig utanför dörren. Bland annat kan man göra den klassiska skottkärran där den ena lyfter upp den andres ben, och den som har händerna i golvet skall promenera framåt. Man kan också göra armhävningar där den ena parten ligger på rygg på golvet, och den andra ligger ovanpå med huvudet mot den andres fötter. Man tar ett grepp om varandras vrister och skall tillsammans försöka lyfta personen som ligger överst så man får ett utrymme mellan sig. En annan bra övning är benpress där den ena parten är tyngden och lutar sig mot den andras fötter. Den som skall utföra benövningen ligger på rygg på golvet, och använder sig av partners vikt för att träna.

En träning som blir social

Man behöver naturligtvis inte vara ett par för att kunna träna tillsammans. nätdejting är vanligaste sättet att träffas på idag, och alla som någonsin gått på en första dejt vet med största sannolikhet hur stelt det kan bli om man inte har något att prata om. Är man lite våghalsig kan man föreslå att man istället gör roliga övningar tillsammans. Det kan vara allt från enklare armbrytningar till mer utmanande och krävande övningar där man brottas eller skall bära varandra genom en hinderbana. Genom att träna med en annan person får man se nya sidor av varandra och man lär känna varandra bättre, det gäller både par som varit tillsammans länge och de som precis börjat träffas. På nätet kan man hitta övningar som passar oavsett hur vältränad man är sedan tidigare, det är nämligen inget krav att man är van vid att träna för att göra det ihop.