Få en boost med en träningsresa

Miljöombyte kan göra stor skillnad i många aspekter av ens liv, och träning är definitivt en av de aspekterna. Om man känner att man har svårt att komma igång med träningen, eller att man är trött på den träning man brukar göra och vill få inspiration till förändring, kan därför en träningsresa vara rätt steg att ta.

En träningsresa är precis vad det låter som – en resa med träningen som främsta syfte och fokus. Det innebär med andra ord att man åker till ett resmål (gärna med vacker natur och varmt klimat) och tränar under en långhelg eller en vecka. Ofta arrangeras liknande resor som en paketresa, vilket betyder att man tränar i grupp tillsammans med andra, ledd av en inspirerande och motiverande personlig tränare. Vilken sport man ägnar sig åt är helt individuellt – det finns sannolikt en träningsresa för alla. Vanliga träningsformer vid dessa paketresor är dock yoga, löpning och cykling.

En träningsresa kan fungera som en boost i träningen på flera sätt. Dels får man det tidigare nämnda miljöombytet, vilket kan vara fullt tillräckligt för att man ska få en spark i baken – vem vill inte ge sig ut och vandra eller springa när man omges av klippiga stigar med utsikt över havet, och kan se ut över solnedgången samtidigt som ljumma brisar blåser över en? Dels kan man få en mer påtaglig spark i baken av den tränare som leder träningsresan. De är ofta experter på att motivera deltagarna och få dem att förbättra sin prestation och sin teknik, och just att man utvecklas och blir bättre kan vara precis det man behöver känna för att det ska bli roligt att träna igen. Dessutom blir en träningsresa av naturliga skäl mycket intensiv – man tränar ett eller kanske till och med två pass om dagen, något de allra flesta inte hinner med när de är hemma i vardagen. En träningsresa kan därför bli en kickstart på träningen om man är nybörjare, eller ge en välbehövlig boost om man är gammal i gemet men behöver nya krafter.

Om man vill plocka ihop sin egen träningsresa ska man se till att gå in på Kampanjjakten.se innan man bokar något. Där kan man nämligen bland annat hitta en Hotels.com-rabattkod, så att man kan boka sitt boende till lite bättre priser. Pengarna som man sparar kanske man istället kan lägga på nya träningskläder inför resan.