Kom igång med träningen

Nu börjar sommaren närma sig och det börjar bli dags att komma igång med träningen om man vill lyckas få en fin beachkropp för 2017. Det kan dock vara jobbigt att komma igång och svårt att motivera sig själv till att börja. När man väl är igång med träningen kan det istället vara svårt att sluta och man kan bli näst intill beroende. Efter månader med inaktivitet är det dock vanligt att det känns tungt att dra på sig träningsskorna igen. Alla gillar inte heller att träna. Många tränar enbart för att hålla sig i form och för att de vet att det är viktigt för hälsan att röra på sig.

Det finns en hel del tips och råd för dig som behöver komma igång med din träning.

  • Du ska inte sätta för höga krav på dig själv i början. Om du känner att dina mål på något sätt är ouppnåeliga är det dessvärre enklare att ge upp istället för att fortsätta. Därför är det bra att ha många delmål eller sätta nya mål efter vägens gång. Du kanske kan börja med att träna en gång i veckan istället för fem?
  • Välj träning som du tycker är rolig. Om du tycker om att dansa eller promenera i skogen så låt det bli en del av din träningsrutin så kommer det att gå enklare.
  • Anpassa inte ditt liv efter träningen utan anpassa träningen efter ditt liv. På så sätt kommer det vara enklare att få rum med träningen och få den att bli en naturlig del av vardagen. Träna när du har tid.
  • Gruppträning är ett fantastiskt sätt att bli mer motiverad att träna. När man är flera som tränar samtidigt känns det mer som att man sviker någon när man inte dyker upp. Du kan även träna med en vän och ha som mål att den som sviker träningen blir skyldig den andra 100 kronor.
  • Se till att äta ordentligt när du tränar. Om du inte äter som du ska under träningen kommer du inte att orka träna på samma sätt och du kommer även bli mer omotiverad och därför är det enklare för dig att skippa träningen om din kropp inte har nog med energi.
  • Kom ihåg att du ofta känner dig piggare efter träningen, därför är det viktigt att träna även om man känner sig trött. Skippa inte träningen för att du hellre skulle vilja ta en powernap. Du kommer att få mer energi om du väljer att träna.

Mer tips och råd om träning kan du få genom att gå in på actic, där hittar du massvis med inspiration om hur du gör för att komma igång med din träning och även hur du gör för att uppehålla den.